Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- pola šolje pirinča
- so, biber, suvi začin, mlevena paprika
- oko 500 g suvih rebaraca
Za zapršku:
- 1 kašika brašna
- malo mlevene paprike
Kako se prave sarme:
Kada dođe zima i vreme kiselog kupusa svi jedva čekamo da jedemo sarme. A pošto je sezona slava još uvek u toku, eto ideje da na slavsku trpezu iznesete domaće sarme.
Uzmite kiseli kupus i odvojite listove. Ako je mnogo slan operite listove. Na masti propržite crni luk i šargarepu pa dodajte mleveno meso. Dinstajte malo pa dodajte pirinač i malo vode. Kada je meso skoro prženo, a voda isparila uzmite listove sarme i na svaki stavite po punu kašiku fila. Zamotajte i ređajte u pleh. Odozgo i između ubacite rebarca. Nalijte vodu do pola i ubacite u rernu na 200 stepeni. Proveravajte da li treba da se naliva voda, ukoliko ispari. Kada je sarma gotova napravite zapršku i prelijte preko pa vratite u rernu na 5 minuta da se zapeče.
Bonus video