Sastojci:
- 4 šnicle (meso po izboru)
- 50 g brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 30 g putera
- 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
- 2 čena belog luka (sitno iseckana)
- 250 g šampinjona (isečenih na tanke listiće)
- 150 ml belog vina
- 200 ml pilećeg ili goveđeg bujona
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika svežeg peršuna (za dekoraciju)
- So i biber (po ukusu)
Priprema:
Šnicle istanjite tučkom za meso. Posolite i pobiberite, pa ih uvaljajte u brašno. Zagrejte maslinovo ulje i puter u tiganju. Pržite šnicle na srednje jakoj vatri, 2-3 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
Na istom ulju propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i šampinjone, pa kuvajte 5-7 minuta dok šampinjoni ne omekšaju i puste tečnost. Sipajte belo vino i kuvajte dok tečnost ne ispari. Dodajte paradajz pire i bujon. Promešajte i pustite da provri. Vratite šnicle u tiganj i kuvajte na tihoj vatri oko 15-20 minuta, dok meso ne postane mekano i sos se zgusne. Na kraju, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini. Probajte sos i po potrebi dodajte još soli ili bibera.
Poslužite šnicle sa sosom od šampinjona preko, ukrašene svežim peršunom.
Bonus video