Svinjski file u sosu od meda i belog luka

Svinjski file u sosu od meda i belog luka je jednostavno jelo, a poput specijaliteta iz restorana. Oduševiće vas spoj meda i belog luka.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog filea
  • 1,5 kašika ulja
  • 3 čena belog luka, veoma sitno iseckana

Začini za meso:

  • 0,5 kašičice belog luka u prahu
  • 0,5 kašičice mlevene paprike
  • 0,5 kašičice soli
  • 0,5 kašičice bibera

Za sos:

  • 3 kašike jabukovog sirćeta
  • 1,5 kašika soja sosa
  • 150 g meda

Recept za svinjski file:

Za svinjski file zagrejte rernu na 180C. Pomešajte sastojke za sos - jabukovo sirće, soja sos i med. Pomešajte začine i utrljajte u meso. Zagrejte ulje na jakoj vatri. Ubacite svinjetinu i pržite sve dok ne porumeni.

Kada je svinjetina skoro ispržena, gurnite je u stranu, dodajte beli luk i propržite ga. Sipajte sos. Okrenite svinjetinu jednom, pa odmah prebacite u rernu. Pecite 15 - 18 minuta. Izvadite je nakon toga na tanjir, pokrijte lagano folijom i ostavite da odstoji 5 minuta.

Stavite tiganj sa sosom na šporet na jaku vatru, brzo krčkajte 3 minuta dok se tečnost ne smanji u tanak sirup. Skinite sa šporeta, ubacite svinjetinu i okrenite je par puta da se dobro premaže. Isecite i servirajte sa sosom. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i rolovan i punjen svinjski file.

Pročitajte i kako se pravi svinjski file sa brokolijem, šargarepom i jabukama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)  Kurir televizija

StvarUkusa