Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom

Zapečene ćuftice su idealno jelo za vikend, za uživanje sa porodicom i prijateljima, a nisu klasične.

Shuttestock

Sastojci:

  • 600 g crvenog kupusa
  • 100 g pirinča
  • 400 g mlevenog pilećeg mesa
  • 80 g luka
  • 150 g šargarepe
  • 120 g pavlake
  • 100 g paradajz paste
  • so, po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice paprike u prahu
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica majčine dušice i origana
  • 30 ml ulja

Recept za mleveno pileće meso sa crvenim kupusom:

Za ove ćufte isperite pirinač, sipajte 200 ml vode u šerpu i stavite na vatru. Kuvajte 10-15 minuta nakon ključanja. Stavite pirinač u cediljku i malo ohladite. U međuvremenu iseckajte kupus, posolite i izgnječite rukama. Oljuštite luk i šargarepu. Luk isecite na manje trake, šargarepu narendajte na krupno rende.

U tiganj sa zagrejanim uljem stavite luk i šargarepu. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta dok ne omekšaju. Odvojite malo povrća na tanjir. U preostalo povrće dodajte pavlaku i paradajz pastu i promešajte. Dodajte povrću 300 ml vode, so, biber, lovorov list i mlevenu papriku. Kuvajte 5-7 minuta.

U kupus dodajte pirinač, mleveno meso, beli luk, začinsko bilje, so i biber. Dodajte prženo povrće koje ste odvojili. Sve dobro izmešajte. Od ove mešavine mlevenog mesa formirajte ćuftice i stavite ih u posudu za pečenje preko njih prelijte sos koji ste skuvali sa šargerpom i lukom.

Ubacite posudu za pečenje u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 45-50 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne ćufte od pasulja.

Pročitajte i kako se prave ćufte zapečene sa kačkavaljem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA  Kurir televizija

StvarUkusa