Sastojci:
- 2 kg pilećeg filea
- 8 manjih komada paradajza
- 7 manjih krompira
- 300 ml paradajz sosa
- 200 ml vode
- so i biber po ukusu
- 2 crna luka
- 4 čena belog luka
- 3 crvene paprike
- kačkavalj za rendanje
- brašno za uvaljati meso
- 2 kašike putera
Recept za zapečenu piletinu sa krompirom:
Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo je isecite na trake ili kocke. Posolite i pobiberite pa uvaljajte u brašno. Ispržite meso na istopljenom puteru, izvadite ga kada je prženo, pa u istom tiganju ispržite krompir iseckan na kockice sa još malo putera.
Nakon toga ubacite i iseckani crni luk, papriku, paradajz i beli luk. Sipajte paradajz vodu i paradajz sos i ostavite da se krčka. Smesu prebacite u vatrostalnu posudu, dodajte piletinu i odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Pecite oko deset minuta u rerni na 200 stepeni. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće pljeskavice od krompira i piletine.
Pročitajte i kako se pravi najbolji pileći rižoto
BONUS VIDEO
StvarUkusa