Pileća gnezda punjena sirom i povrćem

Pileća gnezda punjena sirom i povrćem zapeku se u rerni i tako dobijete pravi specijalitet, kome niko neće odoleti.
Foto: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 2 jajeta
  • 1/2 luka
  • 100 ml vode
  • 2 kriške belog hleba
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • so po ukusu

Za fil:

  • 1 crvena paprika
  • 1 paradajz
  • 100 g kačkavalja

Recept za pileća gnezda:

Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo pripremite sastojke za punjenje. Sir, crvenu papriku i paradajz isecite na kockice i ubacite ih u činiju, pa pomešajte. Zatim isecite dve kriške belog hleba na komadiće i ubacite u činiju. Sipajte sa 100 ml vode ili mleka. Ostavite hleb 5 minuta da se natopi. Naseckajte pola luka na kockice. Stavite 500 g mlevenog pilećeg mesa u činiju i dodajte mu seckani luk.

Hleb malo umesite i dodajte u mleveno meso, kao i so, biber, mlevenu papriku i sušeni bosiljak. Razbijte 1 jaje i umešajte rukama u smesu, dok ne postane glatka. Od pripremljenog mlevenog mesa formirajte ćufte i odmah ih stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Pomoću čaše napravite udubljenja u ćuftama. Stavite pripremljeno punjenje u svaku šupljinu. Premažite gnezda žumancetom. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 35-40 minuta. Pre serviranja pospite začinskim biljem. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso u sosu sa vinom.

Pročitajte kako da od starog pire krompira napravite specijalitet

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa