Pohovani fileti bakalara za post na ulju

Pohovani fileti bakalara posluženi uz sezonsku salatu postaće omiljeni obrok tokom posta.

pohovani fileti bakalara Foto: Printscreen/Youtube/Meat & Veggies

Sastojci:

  • 300 g fileta bakalara
  • So i biber po ukusu
  • 50 g brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice slatke paprike
  • 70 ml vode
  • pola kašičice maslinovog ili biljnog ulja
  • ulje za prženje

Priprema:

Ovaj recept za prženi pohovani bakalar daje savršeno hrskavu koricu i sočno meso iznutra. Idealan je za lagani ručak ili večeru, uz prilog po želji.

Za savršeno hrskavu koricu, pržite bakalar u dobro zagrejanom ulju i ne pretrpavajte tiganj kako bi svaki komad ravnomerno porumeneo.

Filete bakalara osušite papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite s obe strane. Ostavite ih 15 minuta.

U činiji prosejte brašno, dodajte so, biber, papriku i prašak za pecivo. Dodajte vodu i ulje, pa sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Filete pospite brašnom s obe strane. Isecite ih na manje komade, premažite testom i stavite u zagrejano ulje.

Pržite na srednje niskoj vatri oko 5 minuta sa jedne strane, zatim okrenite i pržite još 3-5 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pohovane tikvice Izvor: tiktok/fitgreenmind