Profesionalni kuvar Džon je na svom YT kanalu otkrio 5 zanimljivh načina na koje možete da spremite ribu. Video je videlo preko 6 miliona ljudi, a mi smo za vas izdvojili recept na koji Srbi najčešće pripremaju ribu, a to je pohovana ili panirana. On je otkrio da je nabolje da ribu marinirate par minuta u belom vinu, a umesto prezli koristite sitno iseckan hleb, jer će tako imati hrskavu i zlatnu koricu.
- Sastojci:
- hleb
- 450 g bele ribe (može list, pangazijus...)
- 60 ml belog vina
- jaja
- brašno
Priprema:
Hlebu uklonite koricu, pa ga isecite na baš sitne kockice. Ribu isecite na krupne komade, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite u posudu i prelijte belim vinom, pa dobro sjedinite rukama. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u sitno seckani hleb. Pržite u dobro zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus