Profesionalni kuvar Džon je na svom YT kanalu otkrio 5 zanimljivh načina na koje možete da spremite ribu. Video je videlo preko 6 miliona ljudi, a mi smo za vas izdvojili recept na koji Srbi najčešće pripremaju ribu, a to je pohovana ili panirana. On je otkrio da je nabolje da ribu marinirate par minuta u belom vinu, a umesto prezli koristite sitno iseckan hleb, jer će tako imati hrskavu i zlatnu koricu. 

  • Sastojci:
  • hleb 
  • 450 g bele ribe (može list, pangazijus...)
  • 60 ml belog vina 
  • jaja 
  • brašno

Priprema: 
Hlebu uklonite koricu, pa ga isecite na baš sitne kockice. Ribu isecite na krupne komade, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Stavite u posudu i prelijte belim vinom, pa dobro sjedinite rukama. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim i u sitno seckani hleb. Pržite u dobro zagrejanom ulju. 

BONUS VIDEO: 

Kako da dekorišete slavski hleb  Instagram/grateful_loaf

Izvor: StvarUkusa