Punjene pileće pljeskavice sa sosom od pavlake

Sočne, punjene i hrskave – ove pileće pljeskavice biće pravi hit na vašem stolu.
Punjene pileće pljeskavice prelivene sosom od pavlake Foto: Printscreen/Youtube/Easy & Delicious Recipes

Sastojci:

Za pljeskavice:

  • 2 pileća filea
  • 2 jajeta
  • 1 veza mladog luka, sitno seckana
  • 50 g putera
  • 2 kašičice senfa
  • prezle po potrebi
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • Kurkuma i suvo bilje, po ukusu
  • So i mleveni crni biber, po ukusu
  • 3 kašike brašna
  • Biljno ulje, za prženje

Za kremasti sos:

  • 1 šolja pavlake 
  • 50 g parmezana, narendanog
  • pola šolje mleka
  • 1 kašika skroba
  • So, biber i začinsko bilje, po ukusu

Priprema:

Sočne i ukusne, ove punjene pileće pljeskavice donose savršen spoj hrskave spoljašnjosti i kremastog fila unutra. Idealne su za ručak ili večeru, a uz bogati kremasti sos dobijaju dodatnu punoću ukusa. Savršeno se slažu sa svežom salatom, krompirom ili pirinčem, a mogu se poslužiti i u pecivu kao zanimljiva varijanta burgera.

Savet:

Za još bogatiji ukus, možete puniti pljeskavice komadićima sira ili pršute pre oblikovanja. Takođe, ako želite zdraviju varijantu, umesto prženja ih možete ispeći u rerni na 200 °C oko 25 minuta.

Pileće filete sitno iseckajte ili sameljite u blenderu. U činiji pomešajte piletinu, jaja, seckani mladi luk, senf, puter, so, biber, slatku papriku, kurkumu i suvo bilje. Dodajte prezle po potrebi dok ne dobijete smesu koja se lako oblikuje. Oblikujte pljeskavice i uvaljajte ih u brašno.

U tiganju zagrejte biljno ulje i pržite pljeskavice sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu pečene iznutra.

U međuvremenu pripremite sos: pomešajte pavlaku, mleko, parmezan, skrob, so, biber i začinsko bilje. Kuvajte na srednjoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Poslužite vruće pljeskavice uz kremasti sos.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pljeskavice od krompira i šunke Izvor: Instagram/foodiechina888