Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 460 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 kašičica  šećera
  • pola kašičice soli
  • 70 g putera (otopljenog)
  • jaje za premazivanje
  • susam

Recept za zemičke:

Domaće pecivo je uvek bolje od onog kupljenog u pekari, a ove domaće zemičke se lako prave i preukusne su.

U činiju sipajte vodu i rastvorite kvasac. Dodajte brašno, jaje, šećer, so i puter i promešajte . Kada testo počne da se formira, umesite ga rukama. Pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da se testo diže 2 sata, ili dok se ne udvostruči. Nakon isteka vremena, stavite testo na pobrašnjenu površinu i podelite na 8 jednakih delova. Formirajte kuglice i prebacite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da se dižu 2 sata. Nakon 2 sata zemičke premažite jajetom i pospite susamom. Pecite ih 15 minuta na 180 stepeni.

Bonus video

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom