Sastojci:

  • 500 g integralnog brašna
  • 1 kašičica aktivnog suvog kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kašika ulja

Recept za domaći integralni hleb:

Kako biste napravili ovaj hleb, stavite brašno, kvasac i šećer u veliku činiju i pomešajte ih. Umešajte vodu, a kada bude izledalo grudvasto, umešajte so, pa ulje. Rukama skupite sve u kuglu testa. Zamesiti testo na radnoj površini. Izbegavajte dodavanje dodatnog brašna.

Testo ubacite u posudu i pokrijte ga. Ostavite na toplom mestu da se udvostruči, oko sat vremena. Utrljajte malo ulja oko unutrašnjosti pleha za pečenje hleba. Nakon sat vremena opet premesite testo i ubacite ga u pripremljen pleh. Prekrijte ga i ostavite da se diže na toplom mestu 40 minuta. Rernu zagrejte na 220 stepni C.

Pecite hleb 40-45 minuta. Nakon toga izadite iz rerne i kalupa i ostavite da se ohladi na rešetki. Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb koji ne mora da se mesi.

Pročitajte i kako se pravi hleb sa leblebijama gotov za pola sata

BONUS VIDEO

Instagram/betweenespressoandprosecco  Recept za originalnu italijansku fokaču

StvarUkusa