Sastojci:
- 120 g putera, rastopljenog
- 3 kašike seckanog svežeg peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 1 vekna hleba
- 340 g kačkavalja, isečenog na kockice
Recept za punjeni hleb:
Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i beli luk. Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Isecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili delove u obliku kocke koji su još uvek pričvršćeni za donju koru.
Pažljivo rasporedite mešavinu putera između delova hleba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb sa maslinama i šunkom za Doček.
Pročitajte kako se pravi praznični brioš hleb
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Posni kolači sa belim vinom
Recept za pljosnate krofne koje se brzo prave
Posna proja sa ajvarom - može u tepsiji ili kao mafin
Recept za pileću salatu sa kuvanim jajima za praznike