Sastojci:

  • 120 g putera, rastopljenog
  • 3 kašike seckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 1 vekna hleba
  • 340 g kačkavalja, isečenog na kockice

Recept za punjeni hleb:

Za ovaj hleb u činiji pomešajte puter, peršun, maslinovo ulje i beli luk. Zagrejte rernu na 180 stepeni C. Isecite veknu dijagonalno, otprilike na svakih 6 cm, od vrha vekne do dna, bez presecanja do kraja. Ponovite na suprotnoj dijagonali da biste napravili delove u obliku kocke koji su još uvek pričvršćeni za donju koru.

Pažljivo rasporedite mešavinu putera između delova hleba, a zatim ubacite kockice kačkavalja. Umotajte veknu u aluminijumsku foliju. Pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta. Odmotajte veknu; nastavite sa pečenjem dok se sir ne otopi, još oko 10 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb sa maslinama i šunkom za Doček.

Pročitajte kako se pravi praznični brioš hleb

BONUS VIDEO

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

StvarUkusa