Piletina sa kupusom iz tiganja, ručak za 15 minuta

Pripremite brzi i ukusan ručak – piletina sa kupusom iz tiganja gotova za samo 15 minuta. Sočna piletina, hrskavi kupus i aromatičan sos čine ovaj obrok idealnim za celu porodicu.
Piletina sa kupusom iz tiganja, ručak za 15 minuta Foto: Printscreen/Youtube/Essen Rezepte

Ovaj brzi recept za prženu piletinu i kupus idealan je kao ukusan i zdrav ručak za celu porodicu. Sočna piletina, hrskavi kupus i aromatičan sos čine ga savršenim za brzinski ručak. Priprema je jednostavna, koristi jedan tiganj i osnovne sastojke koje već imate.

Osnovne informacije:

Kuhinja: Srpska

Tip jela: Glavno jelo

Ukupno vreme pripreme: 20 minuta

Broj porcija: 4

Nivo težine pripreme: Lako

Sastojci:

Za piletinu i kupus:

  • 500 g pilećih prsa, isečenih na tanke trake
  • 300 g kupusa, tanko sečenog
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • 2–3 mlada luka, isečena na kolutove

Za sos:

  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika sosa od ostriga
  • 1 kašika prepečenog susamovog ulja
  • 1/2 kašičice šećera
  • So i biber po ukusu

Za serviranje (opciono):

  • Pirinač ili rezanci
Savet:

Ne pretrpavajte tiganj – radije pržite u dve ture ako je potrebno. Kupus treba da ostane blago hrskav, a piletina sočna. Sos dodajte pred kraj, da se ne izgubi aroma.

Priprema:

Priprema mesa i povrća:

Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja i propržite piletinu 3–5 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite piletinu i ostavite sa strane.

U isti tiganj dodajte beli luk i mladi luk, kratko propržite dok ne zamiriše (oko 30 sekundi). Dodajte kupus i pržite 3–4 minuta dok ne omekša, ali ostane hrskav.

Dodavanje začina:

Vratite piletinu u tiganj i dodajte soja sos, sos od ostriga, susamovo ulje i šećer. Dobro promešajte i pržite još 2 minuta dok se svi sastojci lepo sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu.

Posluživanje:

Poslužite odmah uz pirinač ili rezance, ili uživajte u samostalnom jelu.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv