Sastojci:
- 1 pakovanje posne testenine (široki rezanci ili po želji)
- Maslinovo ulje
- Suncokretovo ulje (opciono)
- Parče starog hleba (pretvoreno u mrvice)
- So
- Tahini (susamov namaz)
Priprema:
U monaškoj tišini Hilandara, ovo jednostavno jelo simbolizuje zahvalnost i poštovanje prema svakom zalogaju. Rezanci preliveni maslinovim uljem, mrvicama starog hleba i aromatičnim tahinijem ne samo da hrane telo, već i duh.
Skuvajte rezance u ključaloj, slanoj vodi uz kap maslinovog ulja. Na malo maslinovog (ili suncokretovog) ulja kratko propržite mrvice od starog hleba, tek da postanu zlatno‑hrskave. Gotove, vruće rezance procedite i prelijte maslinovim uljem. Pospite proprženim mrvicama. Pred posluženje, sve preliti obilno tahinijem.
Bonus video
Prethodna vestSledeća vest
