Sastojci:
- 1 kg svinjetine (po mogućstvu plećka ili vrat)
- 1 manja glavica svežeg kupusa
- 3 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- pola šolje vode
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica soli
- pola kašičice mlevenog crnog bibera
Priprema:
Svinjetina s kupusom iz rerne je jelo koje miriše na detinjstvo, na bakin šporet. Spremite sve u jednoj posudi, ubacite u rernu i pustite da se sve samo krčka dok vi uživate u mirisima koji ispune kuću.
Zasecite svinjetinu duboko nožem na više mesta. U svaki razrez ugurajte krišku crnog luka (1–2 glavice iseći na režnjeve).
U većem tiganju propržite preostali crni luk i narendanu šargarepu na malo ulja dok ne omekšaju. Svež kupus sitno naseckajte,pa pomešajte u činiji sa dinstanim povrćem. Dodajte začine i dobro promešajte.
U vatrostalnu posudu ili pleh najpre stavite mešavinu kupusa, pa meso. Sipajte pola šolje vode sa strane. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 2 sata. Zatim otkrijte i pecite još 20–30 minuta da se uhvati rumena korica.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije