Sastojci:

  • 1 kg svinjetine (po mogućstvu plećka ili vrat)
  • 1 manja glavica svežeg kupusa
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • pola šolje vode
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice mlevenog crnog bibera

Priprema:

Svinjetina s kupusom iz rerne je jelo koje miriše na detinjstvo, na bakin šporet. Spremite sve u jednoj posudi, ubacite u rernu i pustite da se sve samo krčka dok vi uživate u mirisima koji ispune kuću.

Savet:

Ako koristite masnije parče mesa, nemojte dodavati dodatnu masnoću – biće dovoljno sočno i bez nje.

Zasecite svinjetinu duboko nožem na više mesta. U svaki razrez ugurajte krišku crnog luka (1–2 glavice iseći na režnjeve).

U većem tiganju propržite preostali crni luk i narendanu šargarepu na malo ulja dok ne omekšaju. Svež kupus sitno naseckajte,pa pomešajte u činiji sa dinstanim povrćem. Dodajte začine i dobro promešajte.

U vatrostalnu posudu ili pleh najpre stavite mešavinu kupusa, pa meso. Sipajte pola šolje vode sa strane. Pokrijte folijom i pecite na 180°C oko 2 sata. Zatim otkrijte i pecite još 20–30 minuta da se uhvati rumena korica.

Bonus video

Brzo odmrzavanje mesa Izvor: Brzo odmrzavanje mesa