Sastojci:
- 950 g kelerabe
- 25 g putera
- 350 g šargarepe (oko 3 komada)
- 100 ml vode
- 150 g graška
- so oko 1 kašičica
- biber po ukusu
- malo muskatnog oraščića
- 200 ml mleka ili pavlake
- 50 ml vode + 1,5 kašika krompirovog skroba
Recept za ragu sa kelerabom i šargarepom:
Kelerabu operite, oljuštite, isecite na kockice i pržite na puteru oko 3 minuta. Šargarepu operite, oljuštite, isecite na sitnije kockice ili na tanje komade i pržite još 3-5 minuta.
Prelijte sa 100 ml vode ili bujona od povrća i kuvajte 8-10 minuta dok komadi povrća ne omekšaju. Dodajte smrznuti grašak. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sipati u ato 200 ml mleka ili pavlake.
Krompirov skrob rastvorite u 50 ml vode i dodajte uz mešanje. Sve zajedno dinstajte nekoliko minuta dok sos ne postane kremast. Servirajte i uživajte! Ako volite kelerabu, možda ćete želeti da napravite i hrskavu salatu od kelerabe, jabuke i feta sira.
Pročitajte kako se pravi prilog od raznog povrća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije