Sastojci:

  • 120 g luka isečenog na kockice
  • 1 1/2 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
  • 450 g belog pasulja iz konzerve
  • 470 g zrna kukuruza, kuvanog
  • 240 g tikvica isečenih na komade od 1 inča
  • 2 kašike biljnog margarina
  • 400 g čeri paradajza isečenog na pola
  • so i biber po ukusu
  • 3 kašike svežeg začinskog po izboru
Zašto je korisno da jedete beli pasulj?

Beli pasulj je bogat antioksidansima, kao i vlaknima. Bogat je vitaminom B9 koji se zove još i folna kiselina, a koja je korisna za srce i ćelije organizma. Bogat je i vitaminom B1 koji poboljšava kognitivne sposobnosti.

Recept za povrtnu mešavinu:

Kako biste napravili povrće na ovaj način prvo sve iseckajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju i ispržite luk, a zatim dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte pasulj, kukuruz, tikvice i margarin u tiganj. Pržite 5-6 minuta.

Skinite posudu sa vatre. Umešajte čeri paradajz. Povrće začinite solju i biberom po ukusu. Pospite začinsko bilje preko povrća i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne rezance sa mešavinom povrća.

Pročitajte kako se prave krompiri punjeni povrćem za post na ulju

BONUS VIDEO

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem Izvor:  Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem

StvarUkusa