Sastojci:
- 120 g luka isečenog na kockice
- 1 1/2 kašičica belog luka, vrlo sitno iseckanog
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 470 g zrna kukuruza, kuvanog
- 240 g tikvica isečenih na komade od 1 inča
- 2 kašike biljnog margarina
- 400 g čeri paradajza isečenog na pola
- so i biber po ukusu
- 3 kašike svežeg začinskog po izboru
Recept za povrtnu mešavinu:
Kako biste napravili povrće na ovaj način prvo sve iseckajte. Zatim zagrejte ulje u tiganju i ispržite luk, a zatim dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte pasulj, kukuruz, tikvice i margarin u tiganj. Pržite 5-6 minuta.
Skinite posudu sa vatre. Umešajte čeri paradajz. Povrće začinite solju i biberom po ukusu. Pospite začinsko bilje preko povrća i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne rezance sa mešavinom povrća.
Pročitajte kako se prave krompiri punjeni povrćem za post na ulju
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje
Vazdušaste krofne iz air fryera