Sastojci:
- 6 velikih krompira
- ½ većeg karfiola, izlomljenog na cvetove
- 250 g brokolija, izlomljenog na cvetove
- 1 kašika ulja
- ½ velikog limuna, sok
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika mešavine suvih začina
Za posipanje:
- 2-3 kašičice ljute papričice u prahu
- 4 mlada luka, naseckana
- 240 g čeri paradajza, iseckanog
Recept za krompire punjene povrćem:
Kako biste napravili punjeni krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni C. Krompir u ljusci operite, probušite nekoliko puta viljuškom i stavite u rernu na 40-45 minuta ili dok ne omekša.
U međuvremenu isecite karfiol i brokoli na cvetove. Prelijte sa 1 kašikom ulja i mešavinom suvih začina. Ređati u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu dok ne omekša, oko 20-25 minuta. Promešajte na pola pečenja.
Dok se povrće peče, naseckajte mladi luk i čeri paradajz i pomešajte ih. Pečeni krompir isecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite deo unutrašnjosti pa ubacite pečeno povrće, a odozgo ukrasite mladim lukom i paradajzom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i filovane posne krompire.
Pročitajte i kako se prave pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva