Sastojci:

  • 6 velikih krompira
  • ½ većeg karfiola, izlomljenog na cvetove
  • 250 g brokolija, izlomljenog na cvetove
  • 1 kašika ulja
  • ½ velikog limuna, sok
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika mešavine suvih začina

Za posipanje:

  • 2-3 kašičice ljute papričice u prahu
  • 4 mlada luka, naseckana
  • 240 g čeri paradajza, iseckanog
Zašto je korisno da jedete krompire?

Krompiri sadrže malo masnoće, takođe sadrži rezistentni skrob, koji spada u rastvorljiva vlakna, te je dobar za varenje. Vrlo je pristupačan i dostupan. Pored toga, vrlo je bogat kalcijumom i vitaminom C, kao i antioksidansima i polifenolima.

Recept za krompire punjene povrćem:

Kako biste napravili punjeni krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni C. Krompir u ljusci operite, probušite nekoliko puta viljuškom i stavite u rernu na 40-45 minuta ili dok ne omekša.

U međuvremenu isecite karfiol i brokoli na cvetove. Prelijte sa 1 kašikom ulja i mešavinom suvih začina. Ređati u jednom sloju na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu dok ne omekša, oko 20-25 minuta. Promešajte na pola pečenja.

Dok se povrće peče, naseckajte mladi luk i čeri paradajz i pomešajte ih. Pečeni krompir isecite po dužini, ali ne do kraja i izvadite deo unutrašnjosti pa ubacite pečeno povrće, a odozgo ukrasite mladim lukom i paradajzom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i filovane posne krompire.

Pročitajte i kako se prave pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima

BONUS VIDEO

Pečeni krompir Izvor:  Pečeni krompir

StvarUkusa