Sastojci:

  • 500 g briketa spanaća
  • 500 g krompira
  • maslinovo ulje
  • 1 crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 struk praziluka
  • 150 ml vode
  • 400 ml mleka
  • 50 g brašna
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber po ukusu

Evo kako da napravite ovaj ukusan ručak:

Kao što smo već napomenuli krompir se može kombinovati na različite načine i mi ne možemo da se odlučimo kako nam je najukusniji. Pred vama je recept za ručak ili večeru za koji će se sigurno tražiti repete.

Krompir isecite na listiće i poređajte na dno pekača. Posolite, pobiberite i prelijte malo maslinovim uljem. Izmešajte rukama dobbro pa stavite u rernu da se peče na 180°C 30-35 minuta. Za to vreme u tiganju na maslinovom ulju propržite crveni luk, beli luk i praziluk pa dodajte spanać. Začinite, sipajte vodu i poklopite na 10 minuta da spanać omekša. Zatim dodajte brašno i mleko pa dobro promešajte i pustite da se malo ukrčka. Prelijte spanać preko krompira pa odozgo narendajte kačkavalj. Vratite u rernu na oko 15 minuta.

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka