Sastojci:
- 500 g briketa spanaća
- 500 g krompira
- maslinovo ulje
- 1 crveni luk
- 1 čen belog luka
- 1 struk praziluka
- 150 ml vode
- 400 ml mleka
- 50 g brašna
- 100 g kačkavalja
- so, biber po ukusu
Evo kako da napravite ovaj ukusan ručak:
Kao što smo već napomenuli krompir se može kombinovati na različite načine i mi ne možemo da se odlučimo kako nam je najukusniji. Pred vama je recept za ručak ili večeru za koji će se sigurno tražiti repete.
Krompir isecite na listiće i poređajte na dno pekača. Posolite, pobiberite i prelijte malo maslinovim uljem. Izmešajte rukama dobbro pa stavite u rernu da se peče na 180°C 30-35 minuta. Za to vreme u tiganju na maslinovom ulju propržite crveni luk, beli luk i praziluk pa dodajte spanać. Začinite, sipajte vodu i poklopite na 10 minuta da spanać omekša. Zatim dodajte brašno i mleko pa dobro promešajte i pustite da se malo ukrčka. Prelijte spanać preko krompira pa odozgo narendajte kačkavalj. Vratite u rernu na oko 15 minuta.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Najbolje oblande sa čokoladom, keksom i orasima
Zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu
Kako se pravilno gasi slavska sveća
Posne smokva kocke prelivene čokoladom