Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • 400g krompira
  • 2 paradajza
  • maslinovo ulje
  • so, biber, slatka paprika
  • 150 g paradajz pelata
  • 100g brašna
  • 1 jaje
  • 100 g rendanog sira
  • čen belog luka

Recept za večeru iz tiganja:

Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za večeru, naš predlog je zapečeno povrće u tiganju preliveno jajima i sirom.

Pleh od rerne obložite pek papirom i stavite patlidžan iseckan na kockice, krompir iseckan na kockice i paprike koje ste presekli na pola. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem pa ubacite u rernu na 180 stepeni pola sata.

Za to vreme na maslinovom ulju propržite seckan paradajz (prethodno ga oljuštite), začinite, narendajte beli luk, dodajte paradajz pelat i sve krčkajte 10 ak minuta. Zatim paprike koje su se pekle u rerni oljuštite i iscepkajte na trakice pa ubacite u tiganj. Dodajte peršun i promešajte. Ubacite sada i patlidžan i krompir. Promešajte. Na kraju prelijte umućenim jajetom i rendanim sirom i zapecite.

 BONUS VIDEO

instagram/healthygirlkitchen Kako se pravi baba ganuš