Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 crvena i 1 žuta paprika
- 400g krompira
- 2 paradajza
- maslinovo ulje
- so, biber, slatka paprika
- 150 g paradajz pelata
- 100g brašna
- 1 jaje
- 100 g rendanog sira
- čen belog luka
Recept za večeru iz tiganja:
Ukoliko nemate ideju šta biste spremili za večeru, naš predlog je zapečeno povrće u tiganju preliveno jajima i sirom.
Pleh od rerne obložite pek papirom i stavite patlidžan iseckan na kockice, krompir iseckan na kockice i paprike koje ste presekli na pola. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem pa ubacite u rernu na 180 stepeni pola sata.
Za to vreme na maslinovom ulju propržite seckan paradajz (prethodno ga oljuštite), začinite, narendajte beli luk, dodajte paradajz pelat i sve krčkajte 10 ak minuta. Zatim paprike koje su se pekle u rerni oljuštite i iscepkajte na trakice pa ubacite u tiganj. Dodajte peršun i promešajte. Ubacite sada i patlidžan i krompir. Promešajte. Na kraju prelijte umućenim jajetom i rendanim sirom i zapecite.
BONUS VIDEO
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Recept za krokete od tikvica
Posna kikiriki salata sa susamom i tunjevinom
Žito kuglice savršene i za slavu i za desert
Recept za posnu paradajz čorbu