Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 350 g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 3 šargarepe
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 120 ml vode
  • 30 g susama
Trik da krompir bude hrskav:

Kako bi krompir bio savršeno pečen i hrskav obavezno ga prvo obarite pa tek onda stavite u rernu.

Recept za krompir sa povrćem:

Kako biste napravili krompir na vodi, prvo isecite krompire, šargarepu, beli luk i crni luk. Ubacite ih u činiju sa solju i začinima, pa promešajte. Rernu zagrejte na 200 stepeni C.

Pripremite vatrostalnu posudu i sipajte u nju vodu, pa povrće sipajte u posudu. Ubacite u rernu koju ste zagrejali i poklopite posudu. U međuvremenu iseckajte šampinjone.

Na pola pečenja krompira ubacite i šampinjone i susam i pecite dok ne bude gotovo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i filovane posne krompire.

Pročitajte kako se pravi kremasta posna salata sa krompirom i crvenim lukom

BONUS VIDEO

Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: Recept za palačinke od sira i krompira

StvarUkusa