Sastojci:
- 1 keleraba
- 150 g feta sira
- 1 šaka oraha
- 1 velika jabuka
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika senfa
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica meda
- pola pakovanja rukole
- 1-2 kašike brusnica ili suvog grožđa (opciono)
Priprema:
Ako tražite osvežavajuću i hranljivu salatu ova salata od kelerabe, jabuke i feta sira biće pravi pogodak! Savršeno balansira između slanih, slatkih i kiselkastih nota, dok orašasti plodovi i suvo voće dodaju dodatnu teksturu i bogatstvo ukusa. Ova salata nije samo lagana i ukusna, već je i prava riznica vitamina i zdravih sastojaka. Keleraba je sjajan izvor vlakana i vitamina C, dok jabuka dodaje prirodnu svežinu i slatkoću. Feta sir pruža kremastu strukturu i slanost, a orasi obogaćuju jelo zdravim mastima i blagom hrskavošću. Preliv od maslinovog ulja, jabukovog sirćeta i senfa savršeno povezuje sve sastojke i daje osvežavajuću notu.
Kelerabu oljuštite i isecite na tanke štapiće ili kriške. Jabuku operite, isecite na četvrtine, uklonite jezgro i isecite na tanke kriške. Orahe grubo iseckajte. Fetu isecite na kockice ili izmrvite. Rukolu operite, osušite i po potrebi iseckajte na manje komade.
U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, senf, med, so i biber. Dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U velikoj posudi nežno pomešajte sve sastojke. Prelijte salatu prelivom i lagano promešajte. Po želji, pospite brusnicama ili suvim grožđem.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
ODRŽAN NAJZDRAVIJI DOGAĐAJ U GRADU – IMUNO FEST
Recept za najbolju domaću bajaderu
Začinjeni kupus na roštilju
Sendvič Musavi Džo sa začinjenim mesom