Sastojci:
Za rebra:
- 1,1 kg svinjskih rebara
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sušenog đumbira
- 1 kašičica sušenog belog luka
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica slatke ili dimljene paprike
- mleveni biber po ukusu
Za sos:
- 100 ml soka od pomorandže
- 1 kašičica meda
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike roštilj sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika sosa od jabuke
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
Ova svinjska rebra su pravi primer kako se jednostavnim koracima može doći do izuzetnog rezultata. Sporo pečenje na nižoj temperaturi, dobra marinada i bogat, domaći sos daju mesu sočnost, dubinu ukusa i onu savršenu mekoću zbog koje se kost bukvalno odvaja bez otpora. Idealna su za porodični ručak ili večeru s prijateljima – efektnog izgleda, a zapravo vrlo laka za pripremu. Bez potrebe za roštiljem, ova rebra iz rerne donose isti doživljaj – ako ne i bolji.
Skinite opnu sa zadnje strane rebara (ona bela tanka kožica). Dobro ih natrljajte mešavinom začina sa svih strana. Pokrijte i ostavite u frižideru najmanje 2-3 sata, a najbolje preko noći. Umotajte rebra prvo u papir za pečenje, pa u aluminijumsku foliju. Pecite 2 sata na 180°C u prethodno zagrejanoj rerni.
U manjoj šerpici pomešajte sve sastojke za sos. Ugrejte na srednjoj vatri uz mešanje dok ne provri. Kuvajte još 1 minut nakon ključanja, pa sklonite.
Izvadite rebra iz folije, premažite obilno sosom. Vratite u rernu još 30 minuta da se lepo zapeku i uhvate lepu glazuru. Po želji, pred kraj pojačajte temperaturu na 200°C ili uključite ventilator za dodatnu koricu.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.