Sastojci:
- 8 velikih komada paradajza
- 4 velike zelene paprike
- 60 g putera
- 1 luk, isečen na kockice
- 1 čen belog luka, vrlo sitno iseckan
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašika soli
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 120 ml vode
- 400 g kuvanog pirinča
- 120 ml maslinovog ulja
Recept za punjeni paradajz i paprike:
Kako biste pripremili paradajz i paprike, prvo odsecite vrhove paradajza, ali ne do kraja, tako da ostane malo pričvršćeno kao poklopac. Izvadite unutrašnjost paradajza i prebacite u veliku činiju i iscediti sokove iz paradajza. Potom odsecite vrhove zelene paprike i sačuvajte za kasniju upotrebu, izvadite seme i membrane. Rasporedite paradajz i paprike u posudu za pečenje.
Zagrejte rernu na 190 stepeni C. Zagrejte puter u tiganju na srednjoj vatri i pržite i mešajte luk i beli luk u rastopljenom puteru dok ne omekšaju, 5 do 10 minuta. Dodajte mleveno meso, so i crni biber. Pržite dok govedina ne porumeni 5 do 10 minuta.
Pomešajte unutrašnjost paradajza i vodu u smesu mesa, staviti da provri i kuvajte oko 15 minuta. Dodajte pirinač i pustite da proključa, pa skinite tiganj sa vatre. Kašiku ove mešavine ubacite u paradajz, stavite poklopce paradajza odozgo i poređajte ih u posudu za pečenje.
Napunite paprike mešavinom mesa i pirinča i poklopite odozgo drugim komadom paprike. Slažite paprike bočno u posudu za pečenje. Punjeni paradajz i paprike prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite u zagrejanoj rerni 30 minuta. Okrenite paprike i nastavite da pečete dok ne omekšaju, još oko 30 minuta. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i paradajz punjen mlevenim mesom i pirinčem.
Pročitajte kako se prave zapečene paprike punjene mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.