Sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 30-40 g rastopljenog putera
- 2 čena belog luka
- Malo ulja
- 20 g putera
- 1 grančica ruzmarina
Priprema:
Svinjski vrat dobro osušite papirnim ubrusom. Napravite nekoliko rezova u mesu i u njih stavite iseckan beli luk. U činiji pomešajte mlevenu papriku, so i korijander. Utrljajte ovu mešavinu začina po celom komadu mesa. Prelijte meso rastopljenim puterom i malo poprskajte uljem. Pokrijte i ostavite da odstoji u marinadi najmanje 1 sat.
Stavite meso u pleh, dodajte 20 g putera i grančicu ruzmarina. Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160-170°C oko 2 sata.
Skinite foliju, prelijte meso mesnim sokom iz pleha i pojačajte temperaturu na 180°C. Pecite još 10 minuta dok ne porumeni. Ostavite meso da odmori 10 minuta pre sečenja i služenja.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda