Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa u komadu
- 2 pomorandže
- 2 jabuke
- 100 g suvog voća natopljenih u rumu
- So, biber
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 crni luk
- 2 kašičice sirćeta
Priprema svinjskog mesa u marinadi:
Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.
Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega. Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
3 recepta za čorbe koje se brzo spremaju
Vasilice sa medom - sladak hleb koji se mesi za Mali Božić
Recept za podvarak sa slaninom i pilećim mesom
Čokoladni kolač sa kafom