Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mesa u komadu
  • 2 pomorandže
  • 2 jabuke
  • 100 g suvog voća natopljenih u rumu
  • So, biber
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašika meda
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 crni luk
  • 2 kašičice sirćeta

Priprema svinjskog mesa u marinadi:

Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.

Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega. Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.

Bonus video

instagram/themodernnonna sočna piletina u marinadi