Sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa u komadu
- 2 pomorandže
- 2 jabuke
- 100 g suvog voća natopljenih u rumu
- So, biber
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika meda
- 2 kašike soja sosa
- 1 crni luk
- 2 kašičice sirćeta
Priprema svinjskog mesa u marinadi:
Odaberite parče svinjetine koje ima i masnoću, biće ukusnije kada se spremi. Najpre meso stavite u tepsiju i dobro ga usolite, a zatim premažite majonezom i medom, pospite soja sosom i sirćetom i sve dobro utrljajte. Ostavite meso sa strane dok pripremate ostatak.
Dublji pleh u kom ćete peći meso obložite alu folijom pa po dnu poređajte seckan crni luk, seckane jabuke i pomorandže na kolutove (ne ljuštite ih, samo dobro operite) Preko stavite komad mesa, a suvo voće (koje ste procedili) stavite u proreze mesa i ispod njega. Nemojte nikako preko jer hoće da izgori. Pospite biber odozgo i zavijte foliju. Poklopite pekač i pecite na 200 stepeni oko sat ipo, a nakon toga sklonite poklopac, otvorite foliju i vratite još 15 minuta da se zapeče.
Bonus video
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu
Ne bacajte ljuske od jaja: Očistiće sudoperu, šolje, rernu i još mnogo toga