Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2-3 paradajza
- svež peršun
- 150-200 g kačkavalja rendanog
- so i biber po ukusu
- 100 g majoneza ili pavlake
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice senfa
Kako da spremite zapečeni pileći file:
Piletina se može kombinovati i pripremati na različite načine i sa različitim namirnicama. Danas vam predlažemo da je zapečete zajedno sa paradajzom i kačkavaljem.
Pileći file isecite na šnicle i poređajte na dno nauljene posude u kojoj ćete peći. Posolite i pobiberite odozgo. Zatim piletinu premažite mešavinom pavlake, senfa, seckanog belog luka i začina po ukusu. Pospite svežim seckanim peršunom. preko stavite iseckan paradajz na kriške i pospite rendanim sirom. Pecite 30-40 minuta na 180 stepeni.
Bonus video
Čokoladni krem desert gotov očas posla
Od starog hleba napravite najbolje predjelo - rolnice punjene belim mesom i bešamel sosom!
Pečena škarpina u vinu za Svetog Trifuna
Princ salata sa belim mesom, jajima i krastavcima
Kako se pravi vinogradarska pogača za Svetog Trifuna