Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 3 čena belog luka sitno iseckana
- 1 paradajz isečen na kockice sa sokom
- 2 kašike paradajz paste
- 60 ml pilećeg bujona ili belog vina
- 1/4 kašičice mešavine suvih začina
- 450 g nekuvanih krompirovih njoka
- 120 g iseckane mocarele
- 120 g rendanog parmezana
- šaka svežeg bosiljka iseckanog
- so i biber po ukusu
Recept za njoke:
Kako biste napravili njoke, stavite ulje i puter u dubok tiganj na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz pastu, pileći bujon i mašavinu suvih začina, pa promešajte.
Umešajte njoke. Pustite da se kuvaju 5-7 minuta, često mešajući. Sos će se zgusnuti. Isprobajte njoke, a ako su kuvane, umešajte mocarelu, parmezan i bosiljak, dok se sirevi ne istope. Začinite solju i biberom po potrebi i odmah servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene njoke u bešamel sosu.
Pročitajte kako se prave domaće njoke po receptu italijanskih baka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.