Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 3 čena belog luka sitno iseckana
  • 1 paradajz isečen na kockice sa sokom
  • 2 kašike paradajz paste
  • 60 ml pilećeg bujona ili belog vina
  • 1/4 kašičice mešavine suvih začina
  • 450 g nekuvanih krompirovih njoka
  • 120 g iseckane mocarele
  • 120 g rendanog parmezana
  • šaka svežeg bosiljka iseckanog
  • so i biber po ukusu

Recept za njoke:

Kako biste napravili njoke, stavite ulje i puter u dubok tiganj na srednjoj vatri. Kada se zagreje, dodajte beli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz pastu, pileći bujon i mašavinu suvih začina, pa promešajte.

Umešajte njoke. Pustite da se kuvaju 5-7 minuta, često mešajući. Sos će se zgusnuti. Isprobajte njoke, a ako su kuvane, umešajte mocarelu, parmezan i bosiljak, dok se sirevi ne istope. Začinite solju i biberom po potrebi i odmah servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene njoke u bešamel sosu.

Pročitajte kako se prave domaće njoke po receptu italijanskih baka

BONUS VIDEO

Recept za njoke od mladog sira i bosiljka  Izvor: Recept za njoke od mladog sira i bosiljka

StvarUkusa