Iskoristite ovo vreme kada na pijaci ima svežeg spanaća i napravite ukusno jelo na malo drugačiji način. Zapečeni spanać sa kačkavaljem savršeno je ukusan, a priprema je više nego jednostavna.  

Spanać je prepun vitamina i jedan je od najboljih izvora gvožđa, tako da definitivno treba ovih dana da se nađe na vašoj trpezi. Spremljen na ovaj način oduševiće i najveće probirljivce. 

Sastojci:

  • 1 kg spanaća
  • 70 g putera
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike brašna
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 300 ml mleka
  • 100 g parmezana
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Spanać kratko izblaširajte, osecite ga i ostavite sa strane, a rernu uključite da se greje na 180 stepeni. U tiganju rastopite puter, dodajte sitno naseckan beli luk i dinstajte par minuta, zatim dodajte brašno, pa pržite još dva minuta. Zalijte mlekom i pavlakom, mešajte dok ne prokuva, pa pustite da lagano krčka nekoliko minuta da se zagusne. Ubacite spanać u ovaj sos, dodajte parmezana, začinite solju i biberom pa dobro promešajte. Sve sipajte u vatrostalnu posudu i pospite izrendanim kačkavaljem odozgo, pa sve zapecite oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE