Iskoristite ovo vreme kada na pijaci ima svežeg spanaća i napravite ukusno jelo na malo drugačiji način. Zapečeni spanać sa kačkavaljem savršeno je ukusan, a priprema je više nego jednostavna.
Spanać je prepun vitamina i jedan je od najboljih izvora gvožđa, tako da definitivno treba ovih dana da se nađe na vašoj trpezi. Spremljen na ovaj način oduševiće i najveće probirljivce.
Sastojci:
- 1 kg spanaća
- 70 g putera
- 2 čena belog luka
- 4 kašike brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 300 ml mleka
- 100 g parmezana
- 100 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Spanać kratko izblaširajte, osecite ga i ostavite sa strane, a rernu uključite da se greje na 180 stepeni. U tiganju rastopite puter, dodajte sitno naseckan beli luk i dinstajte par minuta, zatim dodajte brašno, pa pržite još dva minuta. Zalijte mlekom i pavlakom, mešajte dok ne prokuva, pa pustite da lagano krčka nekoliko minuta da se zagusne. Ubacite spanać u ovaj sos, dodajte parmezana, začinite solju i biberom pa dobro promešajte. Sve sipajte u vatrostalnu posudu i pospite izrendanim kačkavaljem odozgo, pa sve zapecite oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus