Kada pomešate tikvice i paradajz dobijete jednostavno jelo od povrća. Dodajte još i sir koji će učiniti jelo posebnim, a na kraju pospite prezlama koje ste pomešali sa puterom, za krckavu koricu. Lažna musaka od tikvica i paradajza je lagano jelo koje će vam se dopasti odmah, a nećete potrošiti puno vremena da napravite. 

Sastojci:

  • 1,5 šolja rendanog sira čedar
  • 1/3 šolje parmezana
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 2 čena belog luka
  • 2 srednje tikvice
  • 5 paradajza
  • 1/4 šolje putera
  • 2 kašike sitno seckanog luka
  • 3/4 šolje prezli

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte čedar, parmezan, origano, bosiljak i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i ostavite sa strane. Tikvice isecite na tanke kolutove, a zatim ih poređajte u tepsiju koju ste prethodno premazali puterom. Pospite 1/4 mešavine sira i začinskog bilja. Poređajte paradajz koji ste isekli na kolutove, pa opet mešavinu sira i začinskog bilja. Zatim tikvice i tako redom dok ne utrošite sav materijal.  Rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Umešajte seckani luk i kuvajte dok ne omekša i ne postane providan. Zatim dodajte prezle i kuvajte dok ne upiju puter. Dobijenu smesu pospite po jelu. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. Skinite foliju i pecite dok jelo ne porumeni i povrće omekša, oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE