Kada pomešate tikvice i paradajz dobijete jednostavno jelo od povrća. Dodajte još i sir koji će učiniti jelo posebnim, a na kraju pospite prezlama koje ste pomešali sa puterom, za krckavu koricu. Lažna musaka od tikvica i paradajza je lagano jelo koje će vam se dopasti odmah, a nećete potrošiti puno vremena da napravite.
Sastojci:
- 1,5 šolja rendanog sira čedar
- 1/3 šolje parmezana
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 čena belog luka
- 2 srednje tikvice
- 5 paradajza
- 1/4 šolje putera
- 2 kašike sitno seckanog luka
- 3/4 šolje prezli
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte čedar, parmezan, origano, bosiljak i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i ostavite sa strane. Tikvice isecite na tanke kolutove, a zatim ih poređajte u tepsiju koju ste prethodno premazali puterom. Pospite 1/4 mešavine sira i začinskog bilja. Poređajte paradajz koji ste isekli na kolutove, pa opet mešavinu sira i začinskog bilja. Zatim tikvice i tako redom dok ne utrošite sav materijal. Rastopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Umešajte seckani luk i kuvajte dok ne omekša i ne postane providan. Zatim dodajte prezle i kuvajte dok ne upiju puter. Dobijenu smesu pospite po jelu. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta. Skinite foliju i pecite dok jelo ne porumeni i povrće omekša, oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem