Ljubitelji tikvica biće oduševljeni ovim jednostavnim receptom koji je poslala naša čitateljka Slađana Petrović Simić. Ukusno, lagano i brzo jelo sa pirinčem i tikvicama osvojiće vas na prvi zalogaj, a idealno je za visoke letnje temeprature. Sve se sprema u jednom tiganju, pa nema ni puno prljavih sudova. Samo prodinstajte povrće, a onda dodajte i pirinač koji ste prethodno skuvali.
Sastojci:
- 1 manja mlada tikvica
- 1-2 glavice crnog luka
- 4-5 čena belog luka
- 4-5 kiselih krastavčića
- 1 šoljica pirinča
- suvi biljni začin, origano
Priprema:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, pa prodinstajte crni luk koji ste prethodno iseckali. Zatim dodajte seckani beli luk, kao i tikvice isečene na kockice. Dinstajte nekih 5-6 minuta. Dodajte pirinač i seckane kisele krastavce, posolite i promešajte. Dinstajte par minuta, pa dodajte biljni začin, biber i origano po ukusu. Ostavite da se dinsta još par minuta, a povremeno promešajte.
Recept poslala Slađana Petrović Simić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus