Ljubitelji tikvica biće oduševljeni ovim jednostavnim receptom koji je poslala naša čitateljka Slađana Petrović Simić. Ukusno, lagano i brzo jelo sa pirinčem i tikvicama osvojiće vas na prvi zalogaj, a idealno je za visoke letnje temeprature. Sve se sprema u jednom tiganju, pa nema ni puno prljavih sudova. Samo prodinstajte povrće, a onda dodajte i pirinač koji ste prethodno skuvali.
Sastojci:
- 1 manja mlada tikvica
- 1-2 glavice crnog luka
- 4-5 čena belog luka
- 4-5 kiselih krastavčića
- 1 šoljica pirinča
- suvi biljni začin, origano
Priprema:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, pa prodinstajte crni luk koji ste prethodno iseckali. Zatim dodajte seckani beli luk, kao i tikvice isečene na kockice. Dinstajte nekih 5-6 minuta. Dodajte pirinač i seckane kisele krastavce, posolite i promešajte. Dinstajte par minuta, pa dodajte biljni začin, biber i origano po ukusu. Ostavite da se dinsta još par minuta, a povremeno promešajte.
Recept poslala Slađana Petrović Simić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem