Ako vam je potreban odličan prilog uz meso ili želite lagani obrok onda je mediteranska salata sa tikvicama pravi izbor. Jednostavna priprema i fantastičan ukus oduševiće vas već na prvi zalogaj. Tikvice spadaju u zdravo, ali i popularno povrće od kojeg može da se pravi milion različitih obroka, a ovaj recept spada među lakše, pa će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuhinji.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika balzamika
- 300 g jogurta
- 1 kašičica senfa
- 4 čena belog luka
- veza mirođije
Priprema:
Tikvice isecite na kockice, pa sipajte brašno. Dobro sjedinite, posolite i pobiberite, a onda sipajte i ostale začine, kao i maslinvo ulje i balzamikom. Stavite tikvice na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. U međuvremenu napravite sos od jogurta, senfa, seckane mirođije i mlevenog belog luka. Tivkice sipajte u posudu za salatu i prelijte napravljenom smesom od jogurta. Dobro promešajte i služite. Odlična je kada se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus