Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JASTUČIĆI OD KROMPIRA: Hrskavi spolja i mekani iznutra, a sve sastojke sigurno već imate kod kuće

Autor Marija Brčić

Jastučići od krompira odlična su grickalica ili prilog uz bilo koju vrstu mesa.

 Jastučići od krompira Izvor: Printscreen/YT/N'Oven - Cake & Cookies

Svi volimo ukusne grickalice naročito kada gledamo omiljeni film ili seriju. Umesto da kupujete čipseve koju su puni veštačkih aroma i aditiva napravite jastičiće od krompira, koji su još lepši i ukusniji. Prave se od sastojaka koje sigurno već imate kod kuće, a i sama priprema je vrlo jednostavna. Testo je slično kao za domaće njoke, a ovi jastučići od krompira će biti savršeno hrskavi spolja i mekani iznutra. Pored toga možete da ih poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa. 

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g brašna
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na tanje kriške i skuvajte. Kada je krompir skuvan dobro ga procedite, izgnječite viljuškom, posolite i pobiberite, pa dodajte brašno. Zamesite glatko testo, koje treba da bude mekše. Testo razvucite oklagijom na debljunu oko 2 centimetra, a zatim ga isecite na trake. Svaku traku isecite na kockice širine takođe oko 2 cm i malo ih pritisnite viljuškom da dobije šaru. U tiganj sipajte dosta ulja i dobro ga zagrejte, pa pecite jastučiće nekoliko minuta, dok ne dobiju lepu hrskavu i rumenu koricu. Jedite ih dok su još vrući i po želji ih servirajte uz neki umak, kao što su kečap ili majonez. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti