Lubenice su simbol leta. I iako u njihovom ukusu uživamo kratko, postoji način da ih sačuvamo za zimu tako što ćemo napraviti slatko. Ono se pravi od kore lubenice, i pored nje potrebna su vam još samo 2 sastojka i manje od sat vremena.
Nakon ovog recepta koru od lubenice više nećete bacati.
Sastojci:
- 600 g kore lubenice
- 200 g šećera
- sok od 1 limete + kora
Priprema:
Uzmite koru i uz pomoć ljuštilice uklonite zeleni deo. Ostatak iseckajte na sitne kockice i stavite u veću šerpu. Pospite šećerom, dodajte sok i koricu limete i stavite da se kuva na laganoj vatri 45 minuta. Nakon toga sipajte u čiste tegle i ostavite da se ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus