Lubenice su simbol leta. I iako u njihovom ukusu uživamo kratko, postoji način da ih sačuvamo za zimu tako što ćemo napraviti slatko. Ono se pravi od kore lubenice, i pored nje potrebna su vam još samo 2 sastojka i manje od sat vremena.

Nakon ovog recepta koru od lubenice više nećete bacati.

Sastojci:

  • 600 g kore lubenice
  • 200 g šećera
  • sok od 1 limete + kora

Priprema:

Uzmite koru i uz pomoć ljuštilice uklonite zeleni deo. Ostatak iseckajte na sitne kockice i stavite u veću šerpu. Pospite šećerom, dodajte sok i koricu limete i stavite da se kuva na laganoj vatri 45 minuta. Nakon toga sipajte u čiste tegle i ostavite da se ohladi.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE