Ova slana torta je toliko jednostavna za pripremu, a osim što je ukusna i prelepo izgleda, pa je odlično predjelo za slavski ili praznični sto. Sve što vam je potrebno da slana torta ovako dobro izgleda je kalup za kuglof. Zatim poređate patlidžan i sipate nadev i ispečete. Ako više volite meso od povrća, možete da napravite i tako, samo što onda korisite bujon od mesa.
Sastojci:
- 2 velika patlidžana
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 3 paprike
- 200 ml paradajz sosa
- 120-150 g pirinča
- bujon od povrća
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U posudici pomešajte maslinovo ulje, so, biber, slatku papriku i rendani beli luk. Patlidžan isecite na kriške po dužini i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite smesom od maslinovog ulja i pecite na 180°C oko 20-25 minuta. Paprike (mogu da budu različitih boja) i crni luk iseckajte. Propržite na ulju, pa dodajte pirinač i promešajte. Posle 2 minuta sipajte bujon i krčkajte. Kada krene da ključa dodajte i paradajz sos. Začinite i kuvajte nekih 12 minuta, povremeno promešajte. Modlu za kuglof nauljite, pa poređajte patlidžan, zatim sipajte pola smese sa pirinčem, pa rendani sir i preostalu smesu sa pirinčem. Zatvorite preostalim patlidžanom i pecite na 180°C oko 25-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom