Ovo nije recept za klasičan slani tart, jer se podloga pravi od pire krompira, preko se ređaju kobasica i kuvana jaja, a onda se preliva predivnim kremastim sosom sa senfom. Pospite sirom i kratko zapecite u rerni i dobićete najlepše slano jelo za čiju pripremu nije potrebno puno vremena. Ako nemate ideju za večeru onda je naš predlog upravo ovaj slani tart. 

  • Sastojci:
  • 500 g krompira 
  • 1 kašičica kurkume
  • 50 g putera 
  • 150 g kiselih krastavaca 
  • 8 jaja 
  • Za sos:
  • 50 g putera
  • 40 g brašna 
  • 300 ml mleka 
  • 200 ml pilećeg bujona 
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 50 g senfa 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 50 g tvrdog sira

Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte, posolite i pobiberite. Dodajte kurkumu i puter, pa ispasirajte. Zatim sipajte u tepsiju i lepo rasporedite. Preko poređajte kobasicu isečenu na kolutove, kao i kiseli krastavac. Zatim skuvajte jaja, presecite na pola i takođe poređajte. Istopite puter, pa sipajte mleko, dodajte brašno i dobro promešajte. Pazite da ne zagori i da se ne stvore grudvice. Zatim dodajte pileći bujon, ako ga nemate napravite tako što ćete rastvoriti kocku supe u vodi. Dobro promešajte i dodajte senf. Posolite, pobiberite, dodajte šećer i sirće, pa dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa sipajte oko jaja. Pospite tvrdim sirom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE