Ako ste od onih koji smatraju da ručak bez mesa nije ručak, onda u varivo možete da dodate kobasice ili da ispečete svinjsku šniclu. Još jedan način kako možete da poslužite je ako uz varivo poslužite pire krompir.
Sastojci:
- 1 kg svežih krastavaca
- ½ kg krompira
- 1 crni luk
- 1 kisela pavlaka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika začinske paprike
- sveži peršun i mirođija
- 1 l vode ili bujona
Priprema:
Skuvajte krompir, a krastavac oljuštite, isecite na polovine i uklonite koštice. Posolite krastavac koji ste isekli i ostavite nekih 20 minuta. Na svinjskoj masti propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte brašno i promešajte. Zatim dodajte začinsku papriku i prelijte bujonom. Pred kraj kuvanja dodajte krastavac i kuvani krompir i ostavite na šporetu još nekih 10-ak minuta. Dodajte i kiselu pavlaku, pa pospite seckanim peršunom i mirođijom.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs