KADA JEDNOM PROBATE, PRAVIĆETE GA STALNO: Za još mekši krompir pre prženja uradite ovo 

Krompir spremljen na ovaj način u tiganju možete poslužiti kao prilog nekom mesu ili kao zasebni obrok.

Printscreen/Youtube/Frische Rezepte

Jedan od omiljenih obroka uz meso, a najviše uz ribu, svakako je krompir na klasičan način ili kao salata. Kao salatu, neki je jedu i kao ceo obrok, ali nema sumnje da se ona uz rusku najviše pravi. Svima poznati recept je onaj kada skuvamo krompir i isečemo, pomešamo  sa lukom, dobro začinimo i prelijemo uljem. Međutim, postoje i drugi načini pripreme, kao što je nemački, koji podrazumeva da se krompir nakon kuvanja isprži u tiganju sa lukom, začinima i jabukovim sirćetom.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 50-60 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike šećer

Priprema:

Krompir isecite što sitnije, posolite i kuvajte dok ne omekša. U tiganj sa maslinovim uljem stavite iseckan crveni i beli luk, pa dodajte jabukovo sirće, vodu, šećer, malo soli i bibera, sve izmešajte i dodajte skuvani krompir, a onda i sitno iseckan peršun. Mešajte još malo, a onda ga servirajte uz piletinu ili neku ribu po izboru.