DOMAĆE NJOKE U KREMASTOM SOSU OD PEČURAKA: Jelo bez mesa za sve ljubitelje testa

Postaće vam omiljeno jelo sa testeninama.

Printscreen/Youtube/Алена Митрофанова

Neobično jelo bez mesa koje će vas zasititi. Napravite domaće njoke i skuvajte ih u sosu od šampinjona, luka i pavlake. Dobićete savršeno jednostavan, a ukusan obrok.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • pola kašičice soli
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja + 3 kašike za premaz
  • 120 ml ključale vode
  • beli luk, paprika, origano
  • 500 g šampinjona
  • 1-2 glavice luka
  • 1 topljeni sir
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • so, biber

Priprema:

Pomešajte brašno, so, i dodajte jaje. Dodajte potom ključalu vodu i ulje, promešajte pa rukama zamesite testo da bude glatko i mekano. Stavite ga potom u kesu i neka odmara 15 min. Za to vreme propržite luk, dodajte šampinjone pa sve dobro izdinstajte. Posolite i pobiberite na kraju. Dodajte rendani sir i parče putera. Prelijte pavlakom za kuvanje.

Testo istresite na pobrašnjenu povržinu pa ga oklagijom rastanjite što je više moguće. Napravite premaz od 3 kašike ulja i omiljenih začina (origno, paprika, beli luk). Premažite testo tom mešavinom, pa ga savijajte praveći tanke rolne. Uviti 2 puta i preseći. Isecite potom te trake na male kvadratiće (izgled njoki).

Testo dodajte u tiganj sa sosom, poklopite i krčkajte oko 15 min.

Izvor: Stvar ukusa