BRZE PLJESKAVICE OD TUNJEVINE: Pečene su za 5 minuta, a neće im odoleti ni najveći ljubitelji mesa (VIDEO)

Očas posla napravite lagane pljeskavice od tunjevine.

Printscreen/TikTok/ cookerru

Pljeskavice su jedno od omiljenih jela na našim prostorima i spremaju se od mesa, a ukoliko volite tunjevinu ovaj recept će vam se sigurno dopasti. Ukoliko želite da pripremite laganiji, a podjednako ukusan obrok,napravite ove jednostavne pljeskavice.

Idealna je varijanta za ručak ili večeru, nije potrebno mnogo vremena za pripremu, a ukus je fantastičan.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 2 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mladi luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • svež peršun 
  • so, biber

Priprema:

Povrće očistite i sitno naseckajte, pa stavite u dublju posudu zajedno sa tunjevinom, a potom je dobro usitnite viljuškom i promešajte kako bi se svi sastojci dobro vezali. Nakon toga u to razbijte cela jaja, dodajte brašno i sve sjedinite. Žačinite po ukusu. U tiganju zagrejte ulje, pa rukama oblikujte pljeskavice željenje veličine, preporuka je da vam mera bude supena kašika. Pržite ih sa obe strane po dva minuta dok ne dobiju rumenu koricu.

This browser does not support the video element.

pljeskavice od tunjevine  TikTok/cookerru

Izvor: Stvar ukusa