Sir u sedviču na gril tiganju je nešto čemu ćete teško odoleti kada jednom probate. Pravi se za samo pola sata, a vrlo je bogat ukusima. Ukoliko volite sir možda ćete želeti da napravite i mekanu pogaču sa sirom. Evo i kako da napravite grilovani sir sa hlebom, pečenom paprikom i maslinama!
Sastojci:
- Omekšani puter
- 8 kriški hleba
- 380 g iseckane mocarele
- 125 g izmrvljene fete
- 450 g pečene crvene paprike, oceđene i iseckana
- 60 g maslina bez koštica, prepolovljenih
- 2 kašike sveže mirođije
Recept za grilovani sir sa hlebom, pečenom paprikom i maslinama
Namažite po jednu stranu svake kriške hleba puterom. Na svaku stavite po četvrtinu mocarele, feta sira, pečenih crvenih paprika, maslina i mirođije. Na vrh svakog parčeta stavite preostali hleb, tako da strana sa puterom okrenuta na gore. Zagrejte gril tiganj na srednjoj vatri. Dodajte jedan od sastavljenih sendviča i pecite dok hleb ne poprimi zlatnu boju i sir se ne rastopi, 2 do 3 minuta. Okrenite i pecite još 2 do 3 minuta. Ponovite sa preostalim sendvičima.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.