Grilovani sendvič sa sirom, pečenom paprikom i maslinama, na grčki način

Istopljeni sir koji se razvlači u kriškama hleba uz dodatak pečene paprike i maslina je savršn za užinu ili lagani obrok.

Print screen / Youtube / Delish

Sir u sedviču na gril tiganju je nešto čemu ćete teško odoleti kada jednom probate. Pravi se za samo pola sata, a vrlo je bogat ukusima. Ukoliko volite sir možda ćete želeti da napravite i mekanu pogaču sa sirom. Evo i kako da napravite grilovani sir sa hlebom, pečenom paprikom i maslinama!

Sastojci:

  • Omekšani puter
  • 8 kriški hleba
  • 380 g iseckane mocarele
  • 125 g izmrvljene fete
  • 450 g pečene crvene paprike, oceđene i iseckana
  • 60 g maslina bez koštica, prepolovljenih
  • 2 kašike sveže mirođije

Recept za grilovani sir sa hlebom, pečenom paprikom i maslinama

Namažite po jednu stranu svake kriške hleba puterom. Na svaku stavite po četvrtinu mocarele, feta sira, pečenih crvenih paprika, maslina i mirođije. Na vrh svakog parčeta stavite preostali hleb, tako da strana sa puterom okrenuta na gore. Zagrejte gril tiganj na srednjoj vatri. Dodajte jedan od sastavljenih sendviča i pecite dok hleb ne poprimi zlatnu boju i sir se ne rastopi, 2 do 3 minuta. Okrenite i pecite još 2 do 3 minuta. Ponovite sa preostalim sendvičima.

Pročitajte i najbolji recept za brzinske lepinje od dve vrste sira

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Predsednički sendvič u pekari na Vidikovcu  Privatna arhiva

StvarUkusa/L.S.