Prženi krompir sa pečurkama i paprikom

Ako želite da napravite jednostavan ručak ili večeru, onda je prženi krompir pravo rešenje.

Printscreen/YT/KAZAN

Krompir se često koristi u kulinarstvu jer od njega možete da pravite najrazličitija jela. Možete da ga koristite kao prilog, da pravite testo, salatu... Najčešće se kao prilog spremaju pečeni ili prženi krompir. Sa jela sa ovim povrćem su jednostavna za pripremu, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite prženi krompir sa pečurkama i paprikom i služite za večeru, ali i za ručak. 

Sastojci:

  • 300 g pečuraka 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk 
  • 700 g krompira 
  • peršun

Recept za prženi krompir sa pečurkama i paprikom: 

U tiganju na malo ulja propržite seckane pečurke, pa kada one omekšaju dodajte i paprike. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk i pržite dok sve ne omekša. Izvadite povrće iz tiganja, sipajte još malo ulja, pa dodajte sitnije sečen krompir. Poklopite i pržite nekih 5 minuta. Skinite poklopac, posolite i promešajte, pa pržite još mar minuta. Vratite povrće i promešajte, pa pržite dok i krompir ne bude gotov. Na kraju pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Kako da podgrejete pržene krompiriće

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pečeni krompir  Instagram/ somethingnutritious

StvarUkusa/S.B.