Pečeni krompir je jedan od najboljih priloga i možete da ga služite i uz meso, ribu... Profesionalni kuvar, Džek Ovens, je otkrio najbolji recept za pečeni krompir koji uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da napravite hrskav krompir sa zlatnom koricom, onda obavezno isprobajte ovaj recept, a sve što vam je potrebno su začini i maslinovo ulje. Takođe, krompir pre pečenja pritisnite čašom ili šoljom.
Sastojci:
- 1,5 kg mladog krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/4 kašičice senfa u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog komorača
- so, biber
- peršun
Recept za najbolji pečeni krompir profi kuvara:
Mladi krompir, približno iste veličine, dobro operite. Stavite u šerpu, pa prelijte vodom i obilno posolite. Kuvajte nekih 20-25 minuta. Dobro ocedite kromira i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i premazali uljem. Pritisnite svaki krompir čašom ili šoljom, pa nauljite. U posudi pomešajte so, biber, crni i beli luk u prahu, senf u prahu i mleveni komorač, pa pospite po krompiru. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Hrskavi pečeni krompir sa belim lukom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.