Profi kuvar otkrio kako da napravite hrskav pečeni krompir sa zlatnom koricom

Pečeni krompir nije teško napraviti, ali ako želite da ispade savšreno, onda isprobajte recept profi kuvara.

Pečeni krompir profi kuvara
Foto: Printscreen/YT/Chef Jack Ovens

Pečeni krompir je jedan od najboljih priloga i možete da ga služite i uz meso, ribu... Profesionalni kuvar, Džek Ovens, je otkrio najbolji recept za pečeni krompir koji uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da napravite hrskav krompir sa zlatnom koricom, onda obavezno isprobajte ovaj recept, a sve što vam je potrebno su začini i maslinovo ulje. Takođe, krompir pre pečenja pritisnite čašom ili šoljom. 

Sastojci: 

  • 1,5 kg mladog krompira 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1/4 kašičice senfa u prahu
  • 1/2 kašičice mlevenog komorača
  • so, biber 
  • peršun 

Recept za najbolji pečeni krompir profi kuvara: 

Mladi krompir, približno iste veličine, dobro operite. Stavite u šerpu, pa prelijte vodom i obilno posolite. Kuvajte nekih 20-25 minuta. Dobro ocedite kromira i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i premazali uljem. Pritisnite svaki krompir čašom ili šoljom, pa nauljite. U posudi pomešajte so, biber, crni i beli luk u prahu, senf u prahu i mleveni komorač, pa pospite po krompiru. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Hrskavi pečeni krompir sa belim lukom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pečeni krompir Izvor: Instagram/ somethingnutritious

StvarUkusa/S.B.