Sastojci:
- 450 g testenine
- 170 g čeri paradajza isečenih na četvrtine
- 1 krastavac
- 100 g mocarele
- 90 g salame naseckane na kocke
- 125 g maslina bez koštica, presečenih na pola
- 30 g seckanog svežeg peršuna
- 30 g iseckanih feferona
Za preliv:
- 125 ml maslinovog ulja
- 40 ml jabukovog sirćeta
- 1 kašika meda
- 1 kašičica origana
- 1 kašika mešavine začinskog bilja
- 1 kašičica soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 2 kašičice senfa
- 1/2 crvenog luka srednje veličine, sitno iseckanog
- 2 kašike sitno naseckanog belog luka
Recept za hladnu pasta salatu sa povrćem:
Za pasta salatu iseckajte crveni luk i iseckajte čen belog luka. U veliku teglu sipajte ulje, sirće, senf, so, biber, začinsko bilje i med. Stavite luk i beli luk, a zatim dobro protresite i ostavite sa strane.
Skuvajte testeninu u velikoj šerpi. Ocedite je, a zatim prebacite u veliku činiju ili nazad u šerpu. Prelijte uljem. Seckanu mocarelu, čeri paradajz, masline, feferone i peršun iseckajte i pomešajte sa testeninom pa prelijte prelivom. Dobro promešajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ovaj recept za pasta salatu.
Pročitajte i kako se pravi zapečena pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa