Mekana proja sa brokolijem i feta sirom

Izvrsno lagana proja sa brokolijem i feta sirom je još jedna kombinacija u kojoj će cela porodica da uživa.

Print screen / Instagram / hungry.happens

Sastojci:

  • 200 g cvetova brokolija
  • 1 kašičica ulja
  • 4 luka, iseckana na kockice
  • 3 kašike sveže mirođije, seckane
  • 150 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 130 ml mleka
  • 2 jajeta, lagano umućena
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 100 g feta sira, krupno izmrvljenog
  • 100 g belog sira
  • 3 kašike rendanog kačkavlja

Recept za mekanu proju sa brokolijem i feta sirom:

Za ovu proju prvo zagrejte rernu na 190 ° C. Posudu za pečenje srednje veličine lagano poprskajte maslinovim uljem. U šerpu stavite malo vode da provri. Dodajte cvetove brokolija i 1 kašičicu soli. Vratite da provri i nakon 1 minuta izvadite brokoli na tanjir obložen papirnim ubrusom da se osuši i iseckajte ga.

Iscedite vodu iz istog lonca i obrišite. Zagrejte 1 kašičicu maslinovog ulja i pržite luk 1 minut na srednje jakoj vatri. Izvadite iz lonca i ostavite na stranu. U velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, so. Dodajte mleko, jaja i 30 ml maslinovog ulja i promešajte. Testo treba da bude gušće. Ako je testo tečno, dodajte još brašna, po 1 kašiku, dok se malo ne zgusne.

Na kraju, ubacite feta sir, beli sir, brokoli, luk i mirođiju. Prebacite smesu u posudu za pečenje i ravnomerno rasporedite lopaticom. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem i poprskajte maslinovim uljem. Pecite 45-50 minuta ili dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi 10 minuta u tepsiji, a zatim isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posnu proju sa pečenim paprikama i povrćem.

Pročitajte kako se pravi letnja proja sa paprikama i kačkavaljem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb   Kurir televizija

StvarUkusa