Lignje zapečene u rerni

Lignje zapečene u rerni su super opcija kada želite lagani, letnji ručak bez mnogo muke.

Shutterstock

Sastojci:

  • 6 lignji, očišćenih i dobro opranih
  • ½ kašičice soli
  • 500 g prezle
  • 30 g majčine dušice
  • 30 g rastopljenog putera
  • 1 srednji luk, sitno isečen
  • biber po ukusu

Recept za lignje zapečene u rerni:

Pospite lignje solju. Pomešajte prezle, so, puter, luk i biber. Napunite lignje, ali nemojte preterati. Dodajte dovoljno hladne vode da pokrije dno posude za pečenje. Ubacite lignje i pokrijte aluminijumskom folijom. Nemojte zatvarati foliju oko stranica posude.

Pecite na 160°C oko 50 minuta. Okrenite tepsiju na pola pečenja. Kada su pečene izvadite ih iz rerne, ohladite i isecite na kolutove. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i punjene lignje u sosu od belog vina.

Pročitajte kako da napravite i salatu sa lignjama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PUNJENE LIGNJE I DALMATINSKO VARIVO NA POSEBAN NAČIN! Majka i snajka pripremale specijalitet koji se dopao svima: Čista desetka!  Kurir televizija

StvarUkusa