Sastojci:
- 300 g testenine
- 100g slanine, iseckane
- 1 kobasica
- rendani tvrdi sir, po ukusu
- 1 luk, iseckan
Recept za italijansku pastu sa slaninom i kobasicom:
Za ovu pastu ispržite slaninu i kobasicu sa malo ulja i sitno seckanim crnim lukom. Stavite na stranu. U loncu istovremeno kuvajte testeninu u vodi i sa malo soli, i 2 minuta pre kraja kuvanja ocedite testeninu i pomešajte je sa prženom slaninom i kobasicom, prženim na ulju sa lukom. Sipajte i svu masnoću i luk.
Isključite ringlu, ostavite da se ohladi 30 sekundi, a zatim dodajte rendani tvrdi sir po ukusu i izmešajte. Možda ćete želeti da napravite i šarenu pastu sa tunjevinom.
Pročitajte kako da napravite kremastu pastu sa spanaćem i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa