Sastojci:
- 1 vanilin štapić
- 200 g ovsene kaše
- 1 kašica cimeta
- narendani muskatni oraščić
- šaka lešnika
- šaka badema
- 1/2 kruške, iseckane
- šaka suvog grožđa
- 500 ml mleka
- 6 punih kašika žutog šećera
Pogledajte kako to Gordon Remzi radi:
Zapečena ovsena kaša po receptu Gordona Remzija:
Za ovu ovsenu kašu prvo pomešajte kašu sa štapićem vanile, cimetom, muskatnim oraščićem, lešnicima, bademima, kruškom i suvim grožđem. Prelijte mlekom, promešajte i ostavite u frižideru tokom noći. Nakon toga sipajte u vatrostalnu posudu. Narendajte još muskatnog oraha po površini.
Pecite na 180 stepeni, 30 do 35 minuta. Izvadite zapečenu kašu iz rerne i vrlo obilno pospite žutim šećerom. Vratite u rernu kako bi se od šećera napravila fina glazura. Pecite tri do četiri minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći hleb sa ovsenom kašom.
Pročitajte i kako se pravi ovsena kaša spremna za 2 minuta
BONUS VIDEO
StvarUkusa