Jednostavan recept za giros sa mlevenim mesom

Savršen i jednostavan domaći giros koji se pravi na potpuno drugačiji način, sa mlevenim mesom.

prt scr / yt / tastesbetterfromscratch.com

Sastojci:

  • 900 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 mali luk
  • 5 čenova belog luka, sitno iseckanih
  • 60 g prezle
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 8 komada lepinja, zagrejanih
  • 240 g caciki sosa
  • 3 paradajza, naseckana
  • 1 crveni luk, nasečen na kolutove
  • 1 zelena salata, sitno iseckana
  • 120 g feta sira

Recept za giros sa svinjetinom:

Napravite prvo giros meso tako što ćete da dodate luk i beli luk u blender i veoma sitno iseckate. Dodajte u činiju zajedno sa mlevenim mesom, solju, biberom, mrvicama hleba, origanom i kimom. Dobro promešajte i zgnječite meso.

Utisnite mešavinu mesa u tepsiju veličine 23 × 13 cm. Pecite na 162 stepena oko 50-60 minuta. Ostavite da odstoji 20 minuta, a onda, ako vam vreme dozvoljava, stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. (Hlađenje će učiniti meso mnogo lakšim za sečenje.) Nakon toga narežite meso na tanke trake, debljine oko pola centimetra.

Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite kriške mesa u vreli tiganj i pecite samo 1-2 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Servirajte meso u toploj lepinji zajedno sa paradajzom, lukom, zelenom salatom, cacikijem i fetom. Možda ćete želeti da napravite i domaći giros sa piletinom.

Pročitajte i kako se mesi prava lepinja za giros

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Tortilje punjene mlevenim mesom   Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa