Prokelj zapečen sa sirom i pavlakom

Ovako pripremljen prokelj će jesti i oni koji ga ne vole. Zapečen sa kačkavaljem i pavlakom privući će vas aromom.

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kriški slanine
  • 3 kašike putera
  • 2 male ljutike, mlevene
  • 1 kg prokelja, presečenog na pola
  • so, po ukusu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 180 ml pavlake za kuvanje
  • 240 g narendanog kačkavalja

Recept za prokelj zapečen sa sirom i pavlakom:

Za prokelj pripremljen na ovaj način zagrejte rernu na 190°. U velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri ispržite slaninu dok ne postane hrskava, 8 minuta. Ocedite na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim iseckajte. Bacite mast od slanine.

Vratite posudu na srednju vatru i istopite puter. Dodajte luk i prokelj i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 10 minuta. Sklonite sa vatre i prelijte pavlakom za kuvanje, a zatim pospite sirom i slaninom.

Pecite 12 do 15 minuta, dok sir ne dobije zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i svinjske kotlete sa pireom od pasulja i jabukama.

Pročitajte i kako da napravite pileći tažin sa začinjenim prokeljom i fetom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za zapečenu pitu bez brašna sa jajima i povrćem  Instagram / yourcustomketo_weightloss

StvarUkusa